Головна Drive Smart Норвегія

Що потрібно знати водієві в Норвегії?

основні правила для подорожі країною на автомобілі

Норвегія

Загальні відомості

Регіон:Європа

Країна:Норвегія

Столиця:Осло

Валюта:Крона

Рух:Правосторонній

Необхідні документи

Посвідчення водія:

Свідоцтво про реєстрацію:

Страхування:

Паспорт:

Обмеження швидкості в Норвегії

Населений пункт:50 км/час

Поза населеним пунктом:80 км/час

Автомагістраль:90-100 км/час

Камери фіксації швидкості

Стаціонарні:

Мобільні:

Вікові обмеження

Водіння:C 16 років

Аренда автомобіля:C 21 року

Ремені безпеки

Спереду:

Ззаду:

Алкоголь

0.2 ‰
Максимально допустимий вміст алкоголю в організмі водія на дорозі в Норвегії.

Використання телефону за кермом

Забороняється користуватися під час руху транспортного засобу телефоном, не обладнаним технічним пристроєм, що дозволяє вести переговори без використання рук.

Зимові та шиповані шини

Зимові шини:

Незважаючи на те, що в Норвегії немає обов'язкової вимоги використання зимових шин, не рекомендується використовувати літні шини в зимових умовах, т.к. вони не забезпечують достатнього зчеплення із поверхнею. Глибина протектора шин повинна становити не менше 3 мм у зимовий сезон та 1.6 мм у літній сезон незалежно від того, до якого типу відносяться ці шини. Для автомобілів загальною масою понад 3,5 т використання зимових шин є обов'язковим і до них пред'являються більш серйозні вимоги.

Шиповані шини:

Шиповані шини дозволяється використовувати в період з 1 листопада до першої неділі після Великодня. З автомобілів, обладнаних шинами, стягується плата за в'їзд в Осло, Берген і Тронхейм.

Ланцюги протиковзання:

Ланцюги протиковзання необхідні, якщо існує ймовірність, що доведеться їздити засніженими або зледенілими дорогами. На кордоні часто проводяться перевірки.

Правила перевезення дітей в Норвегії

Діти зростом менше 135 см можуть подорожувати тільки при використанні відповідних дитячих утримувальних систем, що відповідають їх вазі. Діти зростанням вище 135 см можуть використовувати звичайний ремінь безпеки, але для дітей зростом до 150 см рекомендується використовувати бустер. Діти у віці до трьох років не повинні перевозитися в автомобілях, не обладнаних ременями безпеки. Діти старше трьох не повинні перевозитися на передньому сидінні автомобіля, не обладнаному ременями безпеки. Водій автомобіля несе повну відповідальність за те, щоб пасажири віком до 15 років були пристебнуті ременями безпеки.

Ближнє світло

Ближнє світло:

Платні дороги в Норвегії

Віньєтка:

За ділянку:

Спеціальна оплата:

Інші країни Європи