Головна Корисні поради Порада #6

Як найбезпечніше їхати, якщо на дорозі розсипане каміння?

Як найбезпечніше їхати, якщо на дорозі розсипане каміння?

Пошкодження лобового скла камінням з-під коліс зустрічного автомобіля - зовсім не рідкість. Має місце неякісна дорога, багато водіїв люблять їздити по узбіччях і активно використовують це місце для обгонів і об'їздів. Нерідко каміння вилітає з-під протектора вантажних автомобілів, які зібрали їх на місці стоянки. Ситуацій може бути дуже багато, а для власника пошкодженого авто результат приблизно зрозумілий. Давайте по порядку розберемося в тому, що робити, щоб не допустити такої ситуації.

Пам'ятайте, що камінь, що вилетів з-під коліс автомобіля, здатний подолати шлях до 300 метрів. Тому намагайтеся дотримуватися максимальної дистанції до автомобіля попереду на такій дорозі, якщо не хочете міняти лобове скло.

Водій не завжди може уникнути зіткнення з камінням від попутної або зустрічної машини. Але іноді можна вжити певних заходів, щоб знизити шанси такої ситуації. Важливо розуміти, що потрібно зробити після цієї події, щоб мінімізувати особисті витрати на ремонт або заміну скла.

Як уникнути попадання каміння в лобове скло автомобіля?

Щоб уникнути цієї неприємності, варто заздалегідь знати правила безпечної поїздки. Звичайно, вони не гарантують, що ви зможете уникнути всіх каменів, багато ситуацій в цій справі непередбачувані і не піддаються жодному прогнозу. Тим більше, з нашими нестабільними дорогами очікувати постійного контролю ситуації не слід. Це просто неможливо, аналіз наявності каменів на трасі займе всю вашу увагу. Але є кілька прийомів, які допоможуть вам зменшити шанси такої неприємності.

  • 1 Аналізуйте якість дорожнього покриття
    При наявності глибоких і широких вибоїн на дорозі варто зменшити швидкість. Тоді і шини з дисками будуть цілішими, і шанси надати каменю достатнього прискорення - меншими. Звичайно, якщо так зроблять всі водії.
  • 2 Рухайтесь подалі від зустрічних фур
    Саме з-під їх коліс летять найбільше каміння в вашу сторону. Якщо дорога має декілька смуг для руху, обирайте праву смугу.
  • 3 Не варто довго їхати за великовантажним транспортом з великими колесами і широким протектором
    Так ви збільшуєте ваші шанси отримати каміння в скло і проблеми з його ремонтом.
  • 4 Збільшіть дистанцію до автомобіля попереду
    Слід дотримуватися набагато більшої дистанції, ніж зазначено в Правилах дорожнього руху, це допоможе запобігти попаданню каміння на великій швидкості саме в лобове скло.
  • 5 Правильно обирайте ділянку для обгону
    При обгоні намагайтеся обрати ділянку з достатньою якістю асфальту - під час обгону ризик зловити каміння збільшується. Доречі, якщо ви їдете першим і попереду вас нікого немає, намагайтеся їхати з такою швидкістю, щоб максимально зменшити кількість автомобілів.

Але всі ці рекомендації допомагають лише трохи знизити ризик такої неприємної ситуації, які, в результаті, все одно залишаються. Особливо складно орієнтуватися на зимовій дорозі, так як каміння і частинок асфальту на ній просто не видно. Та й висока якість дороги зовсім не означає, що якась фура не залишить вам «подарунок» у протекторі зі стоянки. Тому часто такій ситуації просто неможливо запобігти.

Порада 15

Як правильно перейти на нижчу передачу?

Як правильно перейти на нижчу передачу?
Порада 14

Як правильно перейти на вищу передачу?

Як правильно перейти на вищу передачу?
Порада 13

Коли подушка безпеки діє найефективніше?

Коли подушка безпеки діє найефективніше?
Порада 12

Навіщо необхідно пристібатися ременями безпеки?

Навіщо необхідно пристібатися ременями безпеки?
Порада 11

Коли тюнінг може стати причиною ДТП?

Коли тюнінг може стати причиною ДТП?
Порада 10

Як правильно користуватись АКПП?

Як правильно користуватись АКПП?
Порада 9

Чому небезпечно тримати в салоні непотрібні речі?

Чому небезпечно тримати в салоні непотрібні речі?
Порада 8

Чому небезпечно їхати по трамвайним коліям?

Чому небезпечно їхати по трамвайним коліям?
Коментарі

Щоб мати змогу залишати коментарі, увійдіть на сайт або зареєструйтесь