Головна Корисні поради Порада #5

Що робити, якщо взимку не сідали за кермо?

Що робити, якщо взимку не сідали за кермо?

Деякі водії вважають за краще взимку не користуватися автомобілем. З однієї сторони, це добре. І автомобіль ціліше, і недосвідчених водіїв взимку на дорозі менше. З іншої сторони, це погано. За зиму (а це, як правило, три місяці) водій втрачає свої навички. Як правило, втрачається відчуття габаритів автомобіля, безпечної дистанції, та й взагалі водій відвикає від машини.

Потрібно враховувати, що будь-який організм забуває певні навички, якщо не проводити регулярні тренування. Після довгої перерви є необхідність згадати і тренажерну підготовку, і габарити авто, і все, що з цим пов'язано.

Що стосується самого автомобіля, то після тривалого простою потрібно перевірити тиск в шинах, якість і рівень технологічних рідин. Автомобіль, так само як і живий організм, «спав» всю зиму, тому необхідно дати можливість і собі, і автомобілю поступово адаптуватися до руху на дорозі.

Рідина в бачку склоомивача повинна бути незамерзаюча (вдень тепло, але вночі тримається мінусова температура).

Першу поїздку після зими краще спланувати на вихідних або вранці, коли мало машин. Вам достатньо поїздити три-чотири години, щоб знову звикнути до машини. Крім того, намагайтеся перший час обирати незавантажені вулиці - так вам буде простіше. Звичайно, чим більше у вас практики водіння, тим менше буде потрібно часу на адаптацію, але для новачків це питання найбільш актуальне. Крім того, дотримуйтесь збільшеної дистанції і інтервалу.

Пішоходи, так само як і водії, не хочуть потрапити в калюжу. У таку погоду більше дивляться собі під ноги, ніж по сторонам, - потрібно бути уважним і більш коректним по відношенню до них.

Темніє як і раніше рано і дуже швидко, тому не забувайте про використання світлових приладів. У погану погоду краще їздити з включеним ближнім світлом фар постійно, щоб позначити себе на дорозі.

Декілька корисних порад

  • 1 Гальмуєте до перешкоди, а безпосередньо перед нерівністю відпускайте гальмо
    В такому випадку амортизатори розвантажать передню вісь, що дозволить легше проскочити перешкоду і продовжити життя підвісці автомобіля. Не варто це робити, якщо під одним з передніх коліс бугор - можливо перекидання авто. Іноді в подібній ситуації доцільно витискати зчеплення.
  • 2 Позбавтеся від звички скидати важіль механічної КПП на нейтраль
    Економії палива на сучасних машинах ніякої, проте можна легко втратити контроль над автомобілем. Особливо, якщо користуватися цим прийомом на спусках і на слизькій дорозі. При під'їзді до світлофора гальмуйте двигуном і переходьте на нижчу передачу, а на світлофорі не тримайте зчеплення натисненим, включайте нейтраль.
  • 3 Зменшуйте швидкість до повороту
    Обирайте передачу і швидкість руху авто до повороту такі, щоб машина рухалася стійко: якщо автомобіль задньопривідний - на скиданні газу, передньопривідний - з легким прискоренням, повний привід - на постійній швидкості.
  • 4 Правильно гальмуйте
    На слизькій дорозі пригальмовуйте переривчасто, перемиканням на нижчу передачу, і тримайте збільшену дистанцію.
  • 5 В туман протитуманні фари краще, ніж ближнє світло
    Якщо ви потрапили в туман або сильний дощ, увімкніть протитуманні фари разом з ближнім світлом фар. Якщо туман дуже густий, або ви потрапили в сильний снігопад, то вмикайте тільки протитуманні фари, а ще краще - зупиніться в безпечному місці і перечекайте негоду.
Порада 15

Як правильно перейти на нижчу передачу?

Як правильно перейти на нижчу передачу?
Порада 14

Як правильно перейти на вищу передачу?

Як правильно перейти на вищу передачу?
Порада 13

Коли подушка безпеки діє найефективніше?

Коли подушка безпеки діє найефективніше?
Порада 12

Навіщо необхідно пристібатися ременями безпеки?

Навіщо необхідно пристібатися ременями безпеки?
Порада 11

Коли тюнінг може стати причиною ДТП?

Коли тюнінг може стати причиною ДТП?
Порада 10

Як правильно користуватись АКПП?

Як правильно користуватись АКПП?
Порада 9

Чому небезпечно тримати в салоні непотрібні речі?

Чому небезпечно тримати в салоні непотрібні речі?
Порада 8

Чому небезпечно їхати по трамвайним коліям?

Чому небезпечно їхати по трамвайним коліям?
Коментарі

Щоб мати змогу залишати коментарі, увійдіть на сайт або зареєструйтесь